Ioannina Kampioenen!! - Reisverslag uit Kónitsa, Griekenland van Jan Peijnenburg - WaarBenJij.nu Ioannina Kampioenen!! - Reisverslag uit Kónitsa, Griekenland van Jan Peijnenburg - WaarBenJij.nu

Ioannina Kampioenen!!

Door: Jan Peijnenburg

Blijf op de hoogte en volg Jan

26 April 2005 | Griekenland, Kónitsa

Ha Mensen van het Brabantse Kampioenenland! (En daarbuiten natuurlijk ook!)

Ja, inderdaad, de kleuren van mn site zijn tijdelijk veranderd, ik ben namelijk alvast het kampioenschap van PSV aan het vieren geweest in Ioannina met Robert!
Zaterdagmiddag om half 1 zijn we met de bus vanuit Konitsa vertrokken naar Ionnina om "eindelijk" eens wat te ontspannen en op stap te gaan in deze mooie stad!
Voor 4,50 konden we 75 km touren door het mooie landschap en als echte lee's en park's zaten wij dus in de luxe bus foto's te maken van het geweldige landschap wat ons omringde tijdens deze reis! In Ioannina aangekomen zijn we op zoek gegaan naar het eerste en denk ik ook beste hotel Egnatia (echt nat ja, was makkelijker te onthouden!). Voor 55 euro per man dachten we klaar te zijn, vonden wij een mooie prijs..
Meteen daarna zijn we dus de stad gaan bezichtigen, de mooie burcht aan het meer, het stadion (waar ik voor 7 euro een das van de plaatselijke FC heb gekocht!), het eiland, met kloosters en prachtige natuur,wat in het meer ligt, openlucht theater en de boulevard, waar we wat gedronken en gegeten hebben.
Zaterdagavond zijn we relaxed wat gaan eten in een echt grieks restaurant, waar dus ook de plaatselijke bevolking binnen zat. Was heel gezellig met de eigenaar, die van alles wilde weten over ons en wij dus over de stad.
Om half 12 zijn we op zoek gegaan naar de beste clubs van de stad en we hadden meteen een hele goeie gevonden; flinke dansvloer, wel duur bier, maar mooie vrouwen (sowieso in Ioannina!). Daar hebben we tot 3 uur staan te 'swingen' op Griekse trendy muziek (heb ik trouwens een cd van gekocht!). Daarna zijn we naar een andere club gegaan waar het wat kleiner maar goedkoper was, daar nog wat staan te 'housen'.
Toen lekker naar bed gegaan, want de volgende dag moesten we de grotten in en om 12 uur al uitchecken..
's Morgens al meteen de eerste meevaller; de kamer kostte voor 2 personen 55 euro! Toen we naar de bus liepen om ons te laten vervoeren, naar de 4 km verder liggende grotten, werden we aangesproken door een buschauffeur, die ons wel even met z'n eigen auto in lunchtijd naar de grotten wilde brengen; wij dus meteen ingestapt!! Bij aankomst wilde hij absoluut geen geld, dus waren we gratis om 12 uur al beland bij de druipsteengrotten! Binnen was het erg mooi en lekker koel en na een uur waren was de rondleiding over 1100 m afgelopen.
Toen zijn we met de bus weer naar Ioannina gegaan, van de ambiance van het plaatselijk voetbal mogen proeven en per boot naar het eiland in het meer van Ioannina gegaan.
's Avonds waren we te laat voor de bus naar Konitsa dus zijn we met de taxi naar Konitsa gegaan; alles had toch al megezeten en 20 euro kon er wel vanaf, konden we de volgende morgen weer vroeg aan de slag!
Maandag zijn we us weer het veld in gegaan; heerlijk weer, beiden goed verbrand, maar is inmiddels bruin geworden!
's Middags lagen we in een welverdiende pauze te genieten van de zon, hoorden we ineens voetstappen; wat nu weer?
Robert kreeg een laars op zn scheenbeen gezet en een man zei dat we moesten blijven zitten. Waren er twee Albanezen gesignaleerd vanuit de bergen die via de floodplain de grens illegaal binnen wilden komen! Die werden dus onder bedreiging van vuurwapen gearresteerd en we werden gewaarschuwd door de politieagent dat we er niet moesten overnachten, want dat kon gevaarlijk zijn.. Waar zag ie ons voor aan?! We hebben nog een mooie foto, die ik stiekem heb kunnen maken, van de opgepakte Albanezen en politieagenten. Al de foto's komen er zo snel mogelijk aan!!
PSV heeft vandaag verloren met 2-0, jammer net in de laatste minuut.. We hebben het hier als enige PSV-fans in het internetcafe gekeken.
Oke, voor zover een kort verslagje van ons weekendje Ioannina!

Heel veel groeten Jan & Robert

• 27 April 2005 - 06:10

Paul M:

Ja peijn het was jammer dat alleen de doelpunten tellen want we waren de 2e helft echt veel beter.

• 27 April 2005 - 07:16

Polleke:

he peijn

Jammer dat psv gisteren niet gewonnen heeft. Maar dit was pas het voorproefje voor de amstel cup finale want dan verliest psv ook met 2-0 van willem II.
    Veel plezier nog daaro jan maar dat zal wel goedkomen.

• 27 April 2005 - 19:51

Thijs.:

Hallee Peijn!

Daar gaat alles goed lees ik wel!
    alleen dat van die Albanezen was naluurlijk wel schrikken, ik ben benieuwd naar de foto's! Vaak goed weer daar zeker?
    Hier voorspellen ze voor zondag 25 graden: zijn we niet meer gewend!
    Heb je 't daar echt druk of toch nog genoeg vrije tijd? Voordat we naar Bulgarije gaan gaan we ook nog naar Renesse, ik weet niet of je dat al wist: daar heb ik ook echt zin in!!! Groetjes van Thijs.

• 27 April 2005 - 19:53

Thijs:

p.s ook de groeten van de rest van 't gezin!

• 28 April 2005 - 16:55

Ria:

Hoi Jan
    Hier ben ik weer. Leuk verhaal, jij maakt het daar wel.Wel een beetje voorzichtig zijnhoor. Hier alles zijn gangentje, je mist niets hoor. Geniet er van en ik blijf je volgen.
    Groetjes Tante Ria

• 05 Mei 2005 - 12:10

Claran:

Hoi Jan,
    Erg fijn dat je het naar je zin hebt. Wij zijn met pasen (7 jaar geleden) op kreta geweest en hebben daar ook veel lammen aan het spit zien hangen. Ook de griekse rituelen van optocht en vuurwerk was erg mooi om mee te maken. Geniet ervan en tot horens.