Weekendje Bibo!!
Door: Jan Peijnenburg
Blijf op de hoogte en volg Jan
02 Mei 2005 | Griekenland, Kónitsa
Leuke Koninginnedag gehad?!
Hier zijn vrijdagavond de ouders van Robert gearriveerd en hebben ons het gehele weekend verwend!
Theo, onze geweldige chauffeur en cameraman, en Anne, een gezellige Budelse kwebbelkous, hebben ons dit paasweekend overal waar we wensten mee naar toe genomen.
Vrijdagavond zijn we, na het afleveren van de koffers in de hotelkamer, naar het centrum gelopen om wat te eten. Theo en Anne, die dankzij een behoorlijke omweg naar Konitsa waren gekomen, hadden uiteraard al behoorlijk honger, omdat de Nederlandse etenstijd allang verstreken was! Maar eerst moesten we bergop, wat de oudere Bibo's natuurlijk erg tegenviel op nuchtere maag. Maar eenmaal in een restaurant beland, kwamen ze weer helemaal bij en hebben we daarna nog wat op het balkon van hun hotelkamer wat gedronken.
Zaterdag zijn we via de Vikos Gorge, Ioannina (even koffie gedronken, wat uiteindelijk 2 uur duurde na wat bezienwaardigheden) naar het grootste openuchttheater Epidaurus gereden. Daar aangekomen was het inmiddels kwart over vijf; gesloten dus! Maar dan kenden de Grieken ons nog niet! Heel da eind voor niks, daar wilden we niks van weten, dus Robert en ik waren al over het hek, maar terwijl Anne in spagaat over het hek probeerde te komen, begon een man vanuit een barretje naar ons te schreeuwen dat we terug moesten.. Wij dat maar gedaan, de auto wat verder gezet en alsnog zijn Robert en ik via een boom over het hek weten te komen en hebben de felbegeerde foto's kunnen maken! 's Avonds hebben we, luisterend naar de nachtmis voor Pasen, wat gedronken op het balkon en bekeken wat de de volgende dag wilden gaan doen.
Zondagmorgen hadden we besloten naar klein Papingo te rijden om daar een mooie bergwandeling te maken. Na het passeren van tietallen lammeren aan t spit en een hoop haarspeldbochten (wat aardig ging met twee bestuurders/remmers voorin!) kwamen we in dit prachtige, in orginele stijl gebouwde dorpje aan. Eerst een terrasje en toen de bergpaden op! Heel mooie wandeling door de kloof, Robert en ik zijn nog wat verder gelopen, maar hebben de kloof ivm tijdgebrek niet weten te halen. Maar die staat nog voor de familie Peijn!! Eenmaal terug in het dorp kwam Anne met het idee, dat we op Paaszondag toch echt wel even lam moesten eten. En daar had ik natuurlijk wel oren naar; lam van t spit, heerlijk!
Vandaag, maandag zijn we het veld weer in gegaan, 's middags bezoek gehad van de Bibo's en vanavond hebben we voor de laatste keer nog samen gegeten; gebarbequed bij ons appartement! Was een hele mooie afsluiting van dit geweldige weekendje Bibo (nogmaals bedankt, wanneer jullie dit nog lezen)!
Ons project loopt goed, alles gaat al wat soepeler en sneller(alleen nog steeds aan t kloten met de computer die geen office accepteert) en we verwachten ons eerste segment binnen twee weken af te ronden.
Bedankt voor de reacties en tot mails!
Veel groeten Jan (en de Bibo's!)
04 Mei 2005 - 12:17
Dorreke, Namens Sporring-city:
he beste neef! wan skon verhoalen! gaaf da je familie ook nog komt naar jou! het is daar echt verekkes mooi he? over twee weekjes vertrekken emile en ik. ik zal je onze website ook effe doormailen. groetjes van je nicht! -
04 Mei 2005 - 17:13
Van Oma:
Jan oma zegt dat ik de groeten moet doen ,ze heeft de fotoos bekeken en vind ze erg mooi .Als je terug bent moet je alles maar komen vertellen .Ze vindt het jammer dat je zondag niet bij de barbeqeu kunt zijn .Heel veel groetjes van Oma. -
06 Mei 2005 - 06:44
Patries:
Hoi Jan,
Het heeft even geduurd maar hier zijn we weer. Ik zie dat je, je nog steeds niet verveeld en dat is een goed teken. HAHA. Het is fijn te weten dat jullie pap en mam komen naar je want jullie pap heeft echt iets fantastisch gedaan (dat is nog niemand gelukt) en gezien het feit dat jij ook in Wageningen studeert moet je dit weten, want wellicht heb jij ook zo'n toekomst. Volgens jullie mam (en die kan het weten) heeft jullie pap hoogst persoonlijk eieren voor ons Susan uit gebroedt. Zij krijgt met haar verjaardag kippen van ons. Nou is dat knap of is dat knap. Jullie pap die in eigen persoon eieren uit broedt. Susan denkt dat hij zelf op de eier heeft gezeten, dus vandaar dat wij erg onder de indruk zijn, dat was tot voor kort nog geen enkel mens gelukt. Binnenkort woont er dus in Lennisheuvel een Peijn. de andere 2 heten Jip en Janneke. Geniet van je stage want ooit krijg jij ook de zware taak eieren uit broeden.
Toedeloe. -
08 Mei 2005 - 19:07
Joppy S.:
Relaxed ouwkes, al die bergen, natuur, dorpjes, terrasjes. Wel ff wah anders dan wat je hier zoal kunt uitspoken. Ik ben met luitjes uit Den Haag en Den Berg Koninginnenag in Den Haag weesten vieren en Koninginnedag in A'dam. Lekker dansen op Techno beats dus!! En mooi weer gehad, hehe. Hier zijn 5 mei(den) achter de rug. HELAAS. Dat was echt bruut jongen!! Wageningen was weer eens een échte stad met dus voor iedere malloot wat wils. Flink staan dansen met Pino en Sietse en de vriendinnen van Ellis. Ja was relaxed. Ik heb contacten daar in Greece, dus ik volg je op de voet, dus gedraag je nou eens Peijn!!! Houdoe hè...