Weekendje "My number one" - Reisverslag uit Kónitsa, Griekenland van Jan Peijnenburg - WaarBenJij.nu Weekendje "My number one" - Reisverslag uit Kónitsa, Griekenland van Jan Peijnenburg - WaarBenJij.nu

Weekendje "My number one"

Door: Jan Peijnenburg

Blijf op de hoogte en volg Jan

24 Mei 2005 | Griekenland, Kónitsa

Jassos Hollandia!

Ja ja, we hebben gewonnen!?! We moeten het nog steeds aanhoren op de radio, ze zijn toch zo blij met het winnen van het EuroVisie Songfestival! Het is voor hen net zo belangrijk als het winnen van het EK denk ik. Een hele show vooraf aan de finale en de twee weken er omheen talkshows en specials over Elena. Niet te vergelijken met Nederland dus. En ik maar denken dat ze vorig jaar al gewonnen had met dat nummer omdat ik t al kende (van Nederlandse radio ofzo) en de cd gekocht heb.
Dit weekend hebben we zaterdag doorgewerkt (veldwerk en herbarium) en 's avonds gebarbequed met Dimopoulos, Stamatis, Alexandra, Janis (ook een Phd student), Ron en Lima (twee amerikanen die hier onderzoek doen naar de kwaliteit van de rivieren in Griekenland). Dus onverwacht veel bezoek en dus eters voor de barbeque! Maar gelukkig hadden we meer dan genoeg vlees gehaald, een grote barbeque, genoeg groente voor salade en ik heb nog effe wa extra bier gehaald, buiten de vele flessen wijn! Toen ik bij de supermarkt aan kwam, stonden al verschillende mensen buiten geduldig te wachten. Met wat hand en voetwerk werd het me duidelijk dat het personeel(1man!), even weg was! Na tien minuten wachten kwam ie daar op zn gemak aangesjokt!! Ondenkbaar in Nederland, maar hier kan t allemaal!
De barbeque was erg geslaagd (volgend weekend weer!), heel wat kunnen bespreken en relaxed sfeertje. De volgende morgen moest Dimopoulos alweer weg naar een Seminar. Wij gingen met Stamatis en de rest de hele dag op pad om hun aanpak te bekijken mbt het beoordelen van de kwaliteit van de rivieren hier in de omgeving. Na een korte uitleg van ons onderzoeksgebied zijn we naar de brug van Voidomatis gereden en kwamen we erachter dat er aan de linkerkant van de rivier een heel mooi pad liep waar we opnamens hebben gemaakt. Daarna zouden we naar Vikos rijden om een opname in de kloof te doen, maar bij het missen van een afslag(!) besloten we toch maar naar Papingo door te rijden (waar wij met de ouders van Bibo ook al waren geweest). Onderweg stopten we op een parkeerplaatsje en bleek er een stroompje vanuit de bergen te lopen, die de Fleisch rotsen prachtig had uitgesneden waardoor perfecte kleine zwembadjes waren ontstaan! Na het zover mogelijk doorlopen naar de bron met Janis, zag ik Ron en Stamatis met hun boxershorts al in het water zitten. Wij dus ook als gekken het water in, heerlijk!! Na wat gebadder en een lunch zijn we doorgereden naar Mikro Papingo, het WWF-kantoortje met uitleg over de omgeving bezocht, en, na een Frappe en opnamens aan de Voidomatis wat verder de stroming op, toch nog naar Vikos gereden om nogmaals van het prachtige uitzicht te genieten. Inmiddels was het alweer 8 uur en besloten we in Konitsa wat Pitos Souflaki en friet te gaan eten. Gisteravond nog wat gesproken mbt de voortgang van t project en wat plantensoorten opgezocht. Om half 2 lagn we erin en vanmorgen stonden we weer om half 8 naast ons bedje! Maar na dit prachtige weekendje kunnen we er wel weer even tegenaan! Maar volgend weekend als de Peijntjes er zijn wordt natuurlijk nog beter!! Hier is dan een wedstrijd paragliden (we hebben in ons appartement een stelletje zitten die meedoen en zij maken voor ons ook foto's van ons onderzoeksgebied vanuit de lucht, erg cool!)en een circus uit Italie. Maar daar hebben wij geen tijd voor want we gaan het hele weekend stramme kuiten van het wandelen kweken! Nee, we doen t rustig aan, op zn Grieks, want om alles hier te zien hebben de Peijntjes zeker te weinig tijd.
Ik kan nie wachten om ze (alles) te (laten) zien!!!

Veel groeten Jan en Robert