De rust is teruggekeerd..
Door: Jan Peijnenburg
Blijf op de hoogte en volg Jan
06 Juni 2005 | Griekenland, Athene
aarzelend en wit van de schrik durven de mensen in Konitsa (& Noord-Griekenland) zich weer in het openbaar te vertonen. De hele streek is afgelopen week geteiserd door het Peijntjes-syndroom; PSV-liederen zingende mensen op straat, ouzo-drinkende mensen die van barkrukken afvallen, koekjes uitdelen op straat om 5 uur 's morgens, kiespijn hebben en om de 10 minuten moeten plassen, sexistisch getinte smsjes versturen en over straat rollen, wildpoepen, meestal omhangen met video- en foto-camera's!! Ja, het was me een bende hier, maar errug gezellig!!! We hebben, zoals jullie hebben kunnen lezen, veel gezien (zie ook de foto's), want ik heb die 1800 km in een week nie voor niks gereden.(Het is hier net een kartbaan met al die hoogte-verschillen en scherpe bochten, nie normaal) Tuurlijk heb ik zelf er ook van geprofiteerd en de plekken die ik wilde bezoeken waren ook zeker de moeite waard! Na ons Marlies op het vliegveld van Thessaloniki gezet te hebben (die moest reizen via Munchen naar Dusseldorf, wat wel effe spannend was), ben ik met ons Pa en Ma naar Petraloni gereden, waar de oudste mens uit Europa is gevonden (700.000 jaar oud), die overigens al dood was.. Ook was er het oudste bewijs van het maken van vuur door mensen (de giraffen waren eerder)gevonden. Ook veel overblijfselen van dieren (giraffen, neushoorns, hyena's en olifanten)'s Avonds zijn we naar een schiereiland gereden onder Thessaloniki, waar ons pa en ma de hele week nog verblijven (in Efytos). Ze hebben daar echt een prachtig strand en zee, waar je 100 meter in kunt lopen tot je brede borstkast en een gezellig centrum erbij met vele restaurants en leuke cafes, echt voor oudere en jongere stelletjes! Zaterdags gerelaxed op het strand(hadden we nodig na zo'n drukke week!) 's Avonds uiteraard weeer heerlijk uit eten geweest, en zondag na een paar uur strand ben ik weer vertrokken richting Konitsa. Pa en ma natuurlijk netjes bedankt voor de geweldige week en omdat Robert en Irene toch niet naar Thessaloniki waren gekomen, had ik besloten de geboorteplaats van Karel met zn Grote te bezoeken waar ie is opgevoed door de filosoof Aristotiles. Was erg mooi, maar t museum was net 5 minuutjes dicht...
Daarna ben ik naar Edessa gereden, wat een prachtige stad is doordat na een aardbeving de stromen uit de bergen door de stad, tussen terrassen en parken, lopen en watervallen vormen aan de rand van de stad van wel 25 meter hoog! Errug mooi, ben er ook achter gelopen en nog wa buurt gehad van een grieks stelletje, waarvoor ik een foto moest maken en op t terras nog s tegenkwam!
Van Edessa naar Konitsa ben ik nog een aantal keren gestopt om foto's te maken van de prachtige plaatsjes die ten Noorden van Konitsa liggen en de zonsondergang. Om 9 uur was ik mooi 'thuis' in Konitsa, waar Irene en Robert in het appartement waren en nog een kamer voor Irene moest regelen. Hebben ze uiteindelij buiten geslapen, da zijn de echte Survivals!!!
De foto's van de week met de Peijntjes is te vinden op de volgende link: http://www.mijnalbum.nl/Album=O4BYQVCB
Verder nog heel erg bedankt voor al het PSV-leeswerk en kaarten!
Verder wil ik tante Ria bedanken(je slaat toch alle foto's op, geweldig zo'n backup in Oirschot!) en zelfs op de Coehoornweg wordt mn site regelmatig bezocht!
Bedankt voor jullie leuke reacties en we mailen!
Veel groeten Jan
PS. Marlies, Koekje?!?
06 Juni 2005 - 20:31
Sjef:
He peijn,
lache om elke keer je enthousiaste verhalen te lezen. Ook het foto album is zeer goed. Geniet van het goede weer en mooie omgeving, want hier in oirschot is het maar regenachtig.
Groeten Sjef en Ine -
07 Juni 2005 - 10:46
Paul M:
He peijn, ga zo door kerel. -
08 Juni 2005 - 10:09
Familie Van Gerven:
Hey familie peijn.
Zo te zien vermaken jullie je daar wel in Griekenland. Wij willen jullie bedanken voor de kaart.
Jan nog veel plezier daar!
Houdoe Jan en Dilia en de rest!! -
08 Juni 2005 - 19:48
Marcel Van Den Berg:
hoi jan
zien der weer geweldig uit die fotos
leuk om zo op tehoogte blijven van je stage
groethjes uit het koude en natte haarlem :P -
08 Juni 2005 - 21:20
Annemieke:
De zon is hier ook eindelijk gaan schijnen! Het is nu dus wel 8 graden! Maar het is hier wel wijs mooi! Vandaag lekker offroad gecrossed met n hele grote landrover ( was lastig aangezien ik bijna niet over t dashbord heen kon kijken ;-)blijkt toch weer dat mijn eigen koekblik van beter formaat is) wel toffe ervaring en super mooie landschappen onderweg gezien!
Vanaf maandag ga ik door heel ijsland onderzoek doen! dat betekend veel boompjes opmeten. Jij nog veel plezier!!!
xxxjes -
09 Juni 2005 - 10:31
Neef Uit De Beerzen:
He Jan,
Zo de verhalen te lezen is het verstandiger als ik nog ooit naar Griekenland ga,maar niet te vertellen dat ik je neef ben, want volgens mij kent iedereen jullie daar wel.
In iedergeval goed om te horen dat jullie daar super naar jullie zin hebben.
De groeten en houdoe.
Jan