Kalakaka - Reisverslag uit Kónitsa, Griekenland van Jan Peijnenburg - WaarBenJij.nu Kalakaka - Reisverslag uit Kónitsa, Griekenland van Jan Peijnenburg - WaarBenJij.nu

Kalakaka

Door: Jan Peijnenburg

Blijf op de hoogte en volg Jan

11 Juli 2005 | Griekenland, Kónitsa

Ha Hollandia!

Kalakaka; klinkt als een prachtig dorpje ergens in de griekse bergen, maar was het belangrijkste wat ik mee heb gemaakt afgelopen week: goede poep!! Het drolatiesysteem draait, na 4 klotedagen, weer als vanouds!! Bedankt trouwens voor alle tips, alleen jammer dat ik juist deze week de berg niet op kon komen richting internetcafe ivm de stoelgang!! Maar of er nu een verband was tussen het telefoongesprek vanuit de Pomona en mn stoelgang daarna, weet ik niet!?
Deze week weer heel wat meegemaakt; mogen werken in de Floodplain Forest, wat veel muggen betekent, maar erg mooi bos. Het bos bleek kleiner te zijn dan dat we verwacht hadden, nadat we het al eerder met Panayotis en Stamatis bezocht hadden. Dus hebben we het zaterdagmiddag kunnen afronden! Dus nu staat 'alleen nog' het nemen van grondmonsters en pH op het programma, maar dit zal nog wel een aantal (3 denk ik) weken duren! Dus we hebben onze tijd uiteindelijk hard nodig.
Vrijdag was in Konitsa een Grieks traditioneel feest; da moesten we dus eens een keer meemaken! Een bekende zangeres kwam optreden, zang begeleid door Bouzouki en klarinet. Alle mensen, zittend aan een tafel, eten en drinken (wordt met winkelwagens aangereden!) en bij de 'betere' nummers gaan ze op de dansvloer zijdelings hossen met hupjes en maken rondjes! Slecht uitgelegd maar erg grappig om te zien en wat dames hebben ons belofd het ook te leren, dus Brabant zal er ook aan moeten geloven!
Zaterdag zijn we dus het veld ingegaan en bij thuiskomst bleek er een deel van een groep inwoners, van een dorpje dichtbij Trikala, in Arthemis te logeren. Na wat te hebben gesproken met wat lui, bleken ze naar het klooster te gaan waar wij zondags naartoe wilden gaan! Kon ik het toch niet laten om te vragen of ze misschien twee plaatsen vrij hadden in de touringbus, dus wij mee naar het Klooster en het Bourazani-hotel, waar we op het terras hebben gezeten onder het genot van. Op de terugweg wilde ik de man nog tien euro in zn hand duwen, maar dat werd niet erg geaccepteerd, dat komt namelijk aan als een belediging voor de Grieken! In Konitsa-centrum aangekomen, zijn we gaan eten en wilden we daarna op stap gaan. Door het mooie weer zat iedereen op het terras en zo ook Valia, Panayotis (broer) en vriendin. Heel leuk met hen gebuurt, in t cafe met wa andere bekenden en later (half 12) kwamen de logees van Artemis ook. De man, die ons had meegenomen met de trip, was een vriend van de vader van Valia, dus de jeugd van t dorp kwamen ook bij ons op t terras zitten. Errug gezellig en tot half 5 blijven zitten, niks mogen betalen (zelfs 10 euro van de man gekregen omdat ie dat wilde, wij hadden het harder nodig als studenten..) en toen nog even bij Artemis, ons appartement tot 6 uur zitten zeveren. Was echt een suprgezellige avond!
Zondagmiddag ben ik, trimmend langs de Aoos, mn lui zweet eruit gaan werken, nog een mooi pad met prachtig uitzicht door de kloof ontdekt en 's avonds zijn we met Valia gaan eten en drinken van 7 tot 12 langs de Aoos op t terras, errug relaxed!
Zo, moeder, je leest t; ik heb weer behoorlijk aan mn vochtpercentage gedacht en heb nog net uitdroging kunnen voorkomen, behalve op zondagmorgen effe last van gehad..
Veel groeten Jan en Robert

Voor de foto's check:

• 11 Juli 2005 - 22:12

Bibo Sr:

Mooie foto's, vooral die van Jut & Jol.
    Hoe bevalt het werken tussen de feesten door?

• 12 Juli 2005 - 06:29

De Peijntjes:

He,he, eindelijk weer eens op de hoogte hoe of jullie het maken.Ik keek wel 3 keer per dag op de site. Vanmiddag ga ik je bellen ,samen met ons Noortje.Tot dan,groetjes ook aan Robert,de Peijntjes.

• 12 Juli 2005 - 07:52

Patries:

Zoooooo, ik zie dat je wat cultuur hebt opgesnoven op het dorpsfeest. Dat op zijdansen is een sirtaki. Zie je nou, je had mij echt mee moeten nemen voor deze belangrijke informatie. Leer ze nog, maar geniet vooral want voor je het weet is dit feestelijke gebeuren voorbij en ben je weer in het bekende nederland zonder sirtaki maar met pollonaise (ook leuk)

• 13 Juli 2005 - 11:13

Dorreke:

jeetje wat een integratie. ben je ook al aan de griekse vrouwen, of hebben ze echt snorren?

• 13 Juli 2005 - 11:17

Dorreke:

prachtige fotos trouwens!

• 13 Juli 2005 - 11:43

Noor En Mama:

so.....WAUW!!!
    wij hebben het er samen even over gehad....ennuh....die VALIA mag best mee naar Nederland komen, maar....jij blijft niet daar!! Skon vrouwke, deh zien wij zelfs, ist wa of hoe zit da?
    Mazzel.....

• 13 Juli 2005 - 11:50

Tante Angela:

WAUW, die mag wel in de familie van Gerven komen... die 9 snap ik niet; uhhh....voor mij is het een 10! Of is ze 9 jaar, toch niet?
    Breng voor onze jongens ook maar 3 stuks mee! Piet is al voorzien!!! (HAHAHA............) groetjes TANTE angela

• 18 Juli 2005 - 17:56

Mark:

heys ik zie wel da jij daar wel naar je zin het meej al dat vrouwen volk. da is nie verkeerd daar in griekenland.
    groeten mark van de wal

• 19 Juli 2005 - 21:36

Annemieke:

De zon heeft ook ijsland eindelijk gevonden!! joepie! top zomer (uh 18 graden!! zweten hoor!)
    xxxjes

• 20 Juli 2005 - 18:11

Gioachino:

Mi piache Valia, questo fillia sono molto bella!! Con lei Io vorrei vado in un altro pasto.... il mio camera! Bravo Jan, prendo questo