Nora & Markos; the Konitsa-lovers!! - Reisverslag uit Kónitsa, Griekenland van Jan Peijnenburg - WaarBenJij.nu Nora & Markos; the Konitsa-lovers!! - Reisverslag uit Kónitsa, Griekenland van Jan Peijnenburg - WaarBenJij.nu

Nora & Markos; the Konitsa-lovers!!

Door: Jan Peijnenburg

Blijf op de hoogte en volg Jan

28 Juli 2005 | Griekenland, Kónitsa

Ha Hollandia,

Perfect getimed was het; zondagmiddag nog in de stekende zon een zware punt op de i van onderzoeik gezet en maandags zouden Noor en Mark komen om hier van de welverdiende vankantie verder te genieten, samen met ons. Gelukkig hadden we de laatste dingen voor ons onderzoek niet uitgesteld tot maandag (ik dacht dat ze pas maandagavond zouden komen), want net toen ik om half tien aant douchen was belden ze op, dat ze er al aankwamen!! Snel dus naar de bakker gerend, wa beleg bij de supermarkt en wij zaten er klaar voor, toen ze achterom gereden kwamen in een geweldige jeep, waarin Mark zn energie naruurlijk goed kwijt kon! Na wat cadeaus over en weer (waren allebei jarig geweest en ik kreeg nog wa griekse sexkaarten, seat shirtje voor in de auto en een FLES OUZO!!) Daar hebben we 's avonds na de zware dagen elke keer uit gedronken, zodat we toch wel zeker als een blok in slaap zouden vallen..
Nou, maandagmorgen was t dus, een halve dag extra, dat kwam goed uit. Konden we mooi de berg met uitzicht op Konitsa floodplain en de Kloven laten zien om wat uit te waaien na de lange rit. Het appartement was trouwens, luisterend naar de ah en ohs en so, wel goedgekeurd. Na het verkennen van de omgeving zijn we het dorp in gegaan; op het terras gezeten, wat rondgekeken en na het heetst van de dag (om een uur of 4) zijn we de Aoos kloof ingelopen. Mark (en Noor, maar die is da nogal snel, maar nu extreem) super enthousiast over de rivier en de prachtige bergen erom heen. We zijn, nadat we op de oude brug van Konitsa zijn gaan staan, met de jeep (voor mark, kon ie weer wa spelen!) verder de kloof ingereden, zodat we wat minder ver tot het Klooster hoefden te lopen, wat in deze hitte niet overbodig was! Hier was ons eerste gelukkige moment; de deur van het klooster kon open en we konden dus de binnenplaats op, die alleen Bibo met Irene nog maar had gezien. Een prachtig uitzicht en zoetigheid, wat traditioneel bij kloosters wordt uitgedeeld (soort Tutti Frutti volgens ons Noor), een rondleiding en gesprek met de Monnik, die daar met tweeen woont pikten we hier effe weer mooi mee!
Na de flessen weer gevuld te hebben en een extra portie zoetigheid, werd het weer helder voor de ogen en hadden we weer energie om de auto te bereiken. Ondertussen hadden Mark en ik nog een slang gezien, geel/bruin +/- 60 cm, erg cool!
's Avonds zijn we bij het restaurant gaan eten waar de eigenaar ons de vorige keer goed had behandeld, dus waarom nu niet weer he?! Na lang wachten op de ober, zeiden we tegen de eigenaar dat hij wel wist wat we wilden; veel en lekker. Voorgerecht was super, maar het vlees duurde wel erg lang. Bleek dat dus alles te zijn! Na wat extra sauflaki was het dan toch wel geslaagd.
Na het aanbreken van de fles ouzo, zijn we om 1 uur naar bed gegaan om de volgende dag naar Meteora te gaan, waar N&M perse naar toe wilden (en wij ook wel weer s!)
's Morgens zijn Noor en ik om 8 uur brood en beleg gaan halen en konden we om 9 uur vertrekken richting Meteora (het Australische landschap met kloosters op de toppen). Rond 1 uur kwamen we in Metsovo aan waar een heilige werd vereerd, precies op deze dag (hoezo geluk?!?) Middenin het traditionel feest (Noor nog gedanst met man in klederdracht) hebben we er wat gegeten en wat geshopt. Maar omdat we deze dag 500 km moesten rijden moesten we na een uur toch weer verder.. Op naar Meteora dus, erg indrukwekkend, ook de tweede keer in twee maanden! Veel mooie foto's gemaakt en natuurlijk kloosters bezocht; dit viel nog niet mee; ze waren op twee na gesloten en bij een klooster mochten Rober en ik, door onze korte broek(was bij andere jongetjes geen probleem; te sexy benen denk ik, altijd weer t zelfde liedje..), maar gelukkig mochten Noor en Mark wel binnen.
Tijdens de terugweg zijn we gaan eten dichtbij Ioannina, erg chique, maar toch goedkoop, met uitzicht op Ioannina en het meer bij schemering. Om half 2 waren we thuis, na een ouzootje en wa gezever om half 3 nar bed gegaan, want de volgende dag lag de Vikos kloof op ons te wachten!
Om 9 uur zou ik met Noor brood gaan halen, maar toen ik naar buiten kwam, kwamen Noor en Mark net met de jeep terug, die hadden er zin in!!
Na het ontbijt naar de Voidomatis old bridge gereden (aan t einde van de kloof) en een stuk de kloof ingelopen. Deze rivier was nu niet zo wild als voorheen, dus het viel de gasten wat tegen, al is het een van de schoonste en koudste van Europa! Over dat laatste zijn we het eens geworden, zelfs Mark moest het toegeven, toen ie wit wegtrok! Naarna zijn we via de bergen de kloof van boven gaan bekijken, in de geweldig mooie badjes geweest (ja marlies, dat was echt heerlijk)! Na wat bommetjes, ze hadden een gedeelte dicht gezet, zodat er een dieper bad was ontstaan, hebben we er wat gegeten en zijn we doorgereden naar Mikro Papingo. Dit is een karakteristiek Zagoria-dorp en is erg mooi. Terwijl we er op het terras wat dronken en aten, kwamen er grieken met een aantal toeristen een feestje bouwen en de sirtaki dansen, was mooi te zien, alleen die klarinet he; wat een teringherrie, wen ik nooit aan.. Na wat haarspeldbochten (20) weer omlaag, zijn we naar Vikos gereden om daar van het mooie uitzicht te genieten. Een wandeling zat er niet in omdat N&M voor de donker weer in Parga moesten zijn. Na een drankje en wat bagage alvast me te hebben gegeven, zijn ze aangereden en veilig in Parga aangekomen om daar nog effe van de vakantie te genieten!
Noor en Mark, nog bedankt voor deze geweldige dagen (echt geweldig om jullie zo enthousiast en relaxed mee te hebben mogen maken) en volgende lente, wanneer jullie terug naar Konitsa willen, kruip ik gewoon stiekem de koffer in, want gezelliger kon niet!!
Zo nog effe de foto's (Noor heeft de mooiste, marja) in de onderstaande link;

Heel veel groeten Jan en Robert en tot zo!!!

P.S. Weer bedankt voor de aanhoudende mails en reacties!!

• 29 Juli 2005 - 16:51

De Peijntjes.:

Jan,geweldig die dagen met ons Noortje en Mark.Ik ben benieuwd wat ze morgen allemaal te vertellen hebben.Ik zou zo meteen terug willen naar Griekenland.Groetjes van Niels ,Marlies, Frans en Marij.Ook aan Robert.

• 29 Juli 2005 - 17:05

Patries:

Ha die Peijn,

Ik zie het wel weer..... Alles is goed verlopen, Noor en Mark hebben veel gezien en ze staan ook nog eens erg leuk op de foto. Wat een leuke foto jij met je grote zus!!!!
    Geniet nog effe want het is zou weer dat je gezellig in ons koude (foutje meot zijn natte) nederland bent.
    Toedeloe

• 30 Juli 2005 - 12:13

Ria.:

weer prachtige foto,s met Noor en Mark. Ik hoef niet te vragen of ze het leuk hadden. Als ik dit van te voren geweten had, dan was ik ook langs gekomen.Ik hoor je al denken gelukkig maar. Verder wens ik je nog een paar mooie dagen, en een goede reis terug.Tot in Oirschot.Wij gaan nu eerst naar de Scandinavische landen en naar de Noordkaap.
    Groetjes Ria.

• 30 Juli 2005 - 16:10

Nora En Markos:

Jassas Yannis et Robertos!! ti kana te? kala... helaas zijn wij alweer terug in Hollandia, niks aan maar wel goeie herinneringen aan afgelopen week bij jullie. t was echt supermooi en gezellig. Marlies boos over de badjes!.... Laatse dag in Parga nog heel leuk en warm, alleen 's avonds 2 uur lang stroom uitgevallen (oorzaak grote bosbrand bij preveza, vanmorgen nog 2 blusvliegtuigen in actie gezien!!!) Wandel ze nog deze dagen daar bij de kloven en bergen en nog Keiplezier in pelopenesos!!! Veel groeten en tot snel, Markos en Nora!

• 01 Augustus 2005 - 18:25

Noortje, Noor, Inge En Eveline:

Hee die Jan!! Zo te zien gaat alles nog goed, erg mooie foto's en we horen nu ook de verhalen van Nora en Markos. Nog een paar dagen genieten van het Griekse paradijs en dan weer naar Holland!! Is ook weer leuk hoor, het weer wordt vanzelf beter... En hoest met de laatste roddel: de Griekse meid?? Wij zijn benieuwd! Ze schijnt erg mooi te zijn volgens je zus. Dus meenemen maar!! Hele fijne dagen nog en leuk om je verslag steeds te lezen! Veel groetjes van ons allemaal en van ons Noor een kus (daar wagen wij ons niet aan)
    Doei!!!!