Een goed begin is het halve werk!!
Door: Jan Peijnenburg
Blijf op de hoogte en volg Jan
05 April 2005 | Griekenland, Ioánnina
Hier in Griekenland is alles perfect geregeld, niet zoals verwacht dus!
Gisteren begon het avontuur al; op het goede vliegveld terecht komen viel al niet mee. Ik was bijna vanaf het militaire vliegveld even verderop de lucht in gegaan... Maar na een belletje met robert kwamen we na een sightseeing ring Brussel op het goede vliegveld terecht. Uiteraard a la Peijn een beetje laat is uiteindelijk alles toch goed gekomen en konden Robert en ik de lucht in! Om 15:30 vertrokken we nadat Robert bij detectiepoort al een ware stripshow gaf (hij moest zijn schoudertas die onder zn blouse zat afdoen)! Plotseling werden alle vrouwelijke collegas van de man bij het poortje gewaarschuwd..
In de lucht wat mooie foto's gemaakt (probeer ik morgen toe te voegem wanneer ik weer op de universiteit ben). Om 19:45 werden we gelanceerd in Athene. In t vliegtuig nog leuke lui gesproken, ze gingen naar hun zoon die hier nu tijdelijk studeert in Athene.
Na het ophalen van de tassen heb ik mn rode psv-hoedje opgezet zodat Dimopoulos ons zou herkennen. Robert was zijn gele petje vergeten, dus stond ik daar alleen voor lul..
Dimopoulos stond mooi op tijd bij de uitgang, dus we waren er bijna zeker van dat we in Agrinio tercht zouden komen. Naar agrinio was het 340 km rijden. Dat ging sneller dan verwacht. Niet zo onveilig als over de ring van Brussel reden we als in een computerspel in een lekker tempo naar het appartement van Dimopoulos. (! om 23:15 waren we al in Agrinio ( Iedereen rijdt hier harder dan in Nederland, zijn de regels niet zo strikt en 's avonds is er geen radarcontrole!!)
Toen ik in het appartement mn koffer open deed, bleek er een fles zonnemelk te hebben gelekt, dus ik kon meteen aan de poets en was!
Dimopoulos had voor ons flink boodschappen gedaan, en zorgt echt geweldig voor ons(heel bezorgd en we mogen niets betalen)
Verder slapen we op een apparte kamer, ik in een 2 persoons bed en Robert in 1 persoons, hebben we een mooie badkamer. Maar we blijven hier maar twee dagen en
Vanochtend om 8:30 naar universiteit van Agrinio gegaan. Rondleiding gehad van andere thesis studente, zij heeft ons het herbarium laten zien en vanmiddag zijn we met haar in de auto (ze had net twee weken haar rijbewijs, dus ging niet echt soepel!)gaan eten in restaurantje waar de studenten gratis kunnen eten. Was lekker, feta, soort rijst/spagetti met rundsvlees stokbrood, goede lunch dus. Momenteel draait er hier harde muziek bij de kantine, en dat gaat nog de hele week door tot 13 april, want dan zijn de verkiezingen van de studentenorganisaties (min of meer net als in wageningen: de roden, de groene en er is een blauwe partij). Overal hangen ook posters in t gebouw waarmee ze zichzelf aanprijzen.
Vanavond kan ik psv waarschijnlijk niet live zien, ze zenden chelsea uit.. Maar misschien kan ik achter interenet t wat volgen. (samenvatting zullen ze ook wel uitzenden.)
Zo, nu ga ik echt stoppen want Dimopoulos is weer op zn kamer waar we zitten.
Ik mis jullie nu al een beetje, maar zoals je merkt heb ik t hier al goed naar mn zin!
Heel veel groeten en tot mail,
Jan (& Robert)
PS. leuk al jullie reacties te lezen!!
05 April 2005 - 13:14
Bas Van De Pol:
he jan,
super dat je het zo goed naar je zin hebt. wat voor weer is het daar nu eigenlijk want ik had op het nieuws gezien dat het niet warmer was dan 18 graden?
Nog een tip van een kenner de griekse vrouwen hechten niet zo veel waarden aan persoonlijkhygiene. weet niet wat je van plan bent maar laat je niet verassen.
groetjes polleke -
05 April 2005 - 13:17
Paul M:
He peijn, we smsen wel hoeveel het bij psv is. -
05 April 2005 - 13:32
Marlies:
klinkt allemaal leuk jan!Kben al heel de dag op je verhaal aant wachten haha de nerd :) geniet ervan!
x je zus -
05 April 2005 - 13:50
Cornus:
Hee Jantje,
Vind t wel gaaf dat jij daar nu in Griekenland zit, had ik eerlijk gezegd niet echt van jou verwacht ;-) Laat maar horen die verhalen iig, ben wel benieuwd! Heb je niet een keer vakantie, want dan komen we ffkes langs haha...
Mzzl -
05 April 2005 - 15:33
Heather:
Het klinkt alsof je nu al een ervaring achter de rug met alleen daar naar toe reizen:) Klinkt alsof je er erg naar je zin hebt. ;)
Hoe warm is het daar eigenlijk? Is het ook een mooie omgeving?
gr heather -
05 April 2005 - 15:43
Annemieke:
Tof dat je er nu dan ook echt in griekenland zit, geniet er van!
Ik ben dr trouwens vandaag achter gekomen dat het tot 5 uur stappen en daarna tentamen doen niet echt goed is voor je cijfers. Ik had n 3,7 voor die toets van vrijdag ;-) nouja gezien mijn status op dat moment is een 3,7 niet eens zo slecht;-)Ik ga zo ff martijn zijn kookkunsten uit proberen ben benieuwd!
xxxjes -
06 April 2005 - 12:13
Je Ma.:
Ik heb een e-mailtje naar je gewone e-mail adres gestuurd.
mama xxx -
06 April 2005 - 17:36
Tante Ria:
Hoi Jan
Leuk dat ik nu ook alles kan volgen. Hou ons maar lekker op de hoogte. Geniet er van en natuurlijk ook een beetje studeren. Groetjes tante Ria -
06 April 2005 - 19:03
Niels En Marlies:
he matje
wij zijn ok weer terug in holland.Was echt een feestje en daar voel ik nu de gevolgen van (b).We hebben je foto's net ff zitten kijke en dat ziet er goed uit hoooor..leuk dat je het al zo naar je zin hebt,nou nog een lekker chickie voor in het riet haha.geniet ervan en we houden de site in de gaten!
dikke lebbertjes guusje hiddink hejaheja!! -
06 April 2005 - 20:38
Joppy S.:
Je had die zonnebrand nog beter tussen je bilspleet kunnen laten lopen, dat houd de vliegen daar een beetje bij je weg. Ben blij deat je mij ook mist! -
06 April 2005 - 20:43
Joppy S. & Pino:
Hehe, wij vinden die teksten van de andere lui bijna net zo grappig als de jouwe, haha -
06 April 2005 - 20:44
Joppy S. & Pino: