Konitsa - Reisverslag uit Kónitsa, Griekenland van Jan Peijnenburg - WaarBenJij.nu Konitsa - Reisverslag uit Kónitsa, Griekenland van Jan Peijnenburg - WaarBenJij.nu

Konitsa

Door: Jan Peijnenburg

Blijf op de hoogte en volg Jan

11 April 2005 | Griekenland, Kónitsa

Ha Holland,

Hier in Konitsa is het echt geweldig, we hebben een super appartement, prachtige locatie, geweldig landschap en de opdracht heeft inmiddels ook meer vorm gekregen!
We zijn de afgelopen twee dagen aan het rondtouren geweest in het gehele gebergte wat ons omgeeft en hebben gisteren al wat vegetatieopnames gedaan om er wat meer feeling voor te krijgen en zodat Dimopoulos weet welke parameters we meenemen. We hebben het gebied verdeeld in 8 deelgebieden, waarin we in ieder zelfde vegetatiestructuren verwachten en transecten gemaakt kunnen worden.
We zijn met Stam (afkorting van zn naam), een bioloog en Dimopoulos (opdrachtgever) en Alexandra in een jeep (was ook echt nodig!) het gebied rondgereden en ideeen opgedaan.
Jammergenoeg lukt het me niet om foto's toe te voegen hier in het internetcafe in Konitsa. Het is een redelijk dorp gelegen tegen een berg en aan terrasjes, cafes en restaurants geen gebrek! Ons appartement ligt onderaan de berg en heeft een prachtig uitzicht op het floodplain en wordt omgeven door bergen. Ja, echt klote dat ik geen foto's kan laten zien!
De natuur hier kan ik beter maar niet beschrijven, want dan doe ik het tekort, zo divers en immens! We hebben eergisteren trouwens nog in de sneeuw gelopen, zo hoog zaten we! Verder is het hier in het dorp volgens de TV 22 graden, maar 25 halen we zeker!
Vandaag gaan we nog naar de kleine klif wandelen, dat was 1,5 uur lopen volgens Stam. Maandag kunnen we met behulp van wat namen van belangrijke personen goedkoop een mountainbike aanschaffen.
Dimopoulos en Stam zijn nu dus weg en Alexandra komt vrijdag hier langs en gaat met ons opnames maken.
Hotels zijn hier trouwens ook genoeg hoor, pa en ma. En jullie zullen er zeker geen spijt van krijgen, want het is hier echt ongelooflijk mooi! Ik kan wel alvast eens wat gaan informeren bij wat hotels om te boeken.
Eten kunne we hier elke dag door de weeks en in het weekend kunnen we op zondagavond eten in een informatiecentrum voor natuur en milieu, voor schoolkinderen als schoolreisje.
Verder is al het nodige dus bij de hand en hebben we dus echt niets te klagen hier, komt wel goed dussss!!

Heel veel groeten Jan en Robert!

• 10 April 2005 - 11:33

Reino:

Kijk is aan pijntje ge vermaakt oe wel daar hoor ik. zorg maar is snel voor foto's want ben benieuwd naar de natuur/omgeving. De groeten maar en tot horens!

• 11 April 2005 - 08:27

Reny En Jan:

Hier een berichtje uit middelbeers
    Jan hoe gaat ie
    Zo te lezen prima
    Veel plezier en een goede stage in griekenland
    We volgen je site
    Groetjes Reny en Jan

• 11 April 2005 - 10:40

Frauke:

Ha jan,
    Jaja bram en ik hebben de site ook eindelijk gevonden!Zo te zien vermaak je je goed!We zullen de site in de gaten houden, want het is wel interessant!Veel plezier en succes!
    groetjes Frauke